Transhumance biedt coaching, training, opleiding en consultancy bij management- en leiderschapontwikkeling en teamperformance. Bij persoonlijke ontwikkeling ligt de nadruk op bezinning, zelfmanagement en persoonlijke effectiviteit.

 

Leiderschap en managementontwikkeling

Leiderschap gaat over weten wat je wilt en wat belangrijk is, koers bepalen en richting geven, mensen en processen in beweging brengen, en maken dat ze zich verbinden aan die richting. Dan komt managen aan de orde: zorgen voor resultaten en efficiency, beheersing en coördinatie van de werkprocessen en de performance van de medewerkers.
Lees meer…

 

Teamcoaching

Naar samenwerking en teamwork met synergie, creativiteit en resultaat. Op maat en in company. Voor teams die nog team moeten worden, teams waaraan nieuwe eisen worden gesteld in een veranderende omgeving, teams die synergie missen of meer uit zichzelf willen halen. Voor directie- en managementteams, projectteams, operationele teams. Op basis van inzicht in de teamdynamiek, de potentie en eventuele belemmerende patronen coachen we het team bij het ontwikkelen van optimale synergie en resultaat.
Lees meer…

 

Individuele coaching

Individuele coachingstrajecten. Voor managers en professionals die serieus willen reflecteren op hun werk- en levenssituatie, hun loopbaankoers of persoonlijke ontwikkeling of op de effectiviteit van hun professionele optreden, en daarbij een professionele sparringpartner zoeken, die meedenkt, een spiegel voorhoudt, en helpt nieuwe invalshoeken te ontdekken en te beproeven.
Lees meer…

 

Retreats & bezinning

Voor individuen, paren en teams die een paar dagen echt afstand willen nemen van de hectiek en de patronen van alledag voor een serieuze pas op de plaats. En daarmee ruimte willen maken voor bezinning op hun visie, doelen en koers in leven of werk,  voor een frisse blik en voor het nieuwe. De begeleiding bij dit proces is op maat.
Lees meer…

 

Mindfulness

Mindfulness of milde open aandacht is één van de hoekstenen van de stijl en werkwijze van Transhumance en speelt in al haar aanbod een rol. Mindfulness is de basis van Boeddhistische meditatie. In de Westerse gezondheidszorg geïntroduceerd als stressreductie en levenskwaliteit verhogende programma’s voor chronische aandoeningen, vond het de laatste 15 jaar zijn weg in de psychiatrie, psychotherapie en lifestyle bewegingen. De kern van Mindfulness of aandachttraining is het verwelkomen van de volle lading van het leven zoals zich dat van moment tot moment voordoet en daar op milde, open, niet veroordelende houding bij te zijn. Dat geeft natuurlijke ruimte en kwaliteit aan ons functioneren.
Lees meer…

 

Presencing en the U-process

4 daagse workshop in de Provence waarin u kennis maakt met een nieuw paradigma over leiderschap en 3de orde verandering bij complexe vraagstukken. De aanpak wordt succesvol toegepast bij zeer complexe sociaal-economische, ecologische en politieke wereldvraagstukken, zoals waarmee bijvoorbeeld het “Global Leadership Initiative” zich bezighoudt.
Lees meer…

 

Zelfmanagement en persoonlijke effectiviteit

Bewust zijn van wat je drijft, wat je in je hart belangrijk vindt, je daarmee verbinden, daarvoor te gaan staan en daar naar handelen. Dat is de essentie van zelfmanagement en persoonlijke effectiviteit. Het is een voorwaarde voor levenskunst, vitaliteit en werkplezier, en voor persoonlijke effectiviteit. Het is de essentie van de kunst van presteren.
Lees meer…

 

Verdiepingsconferenties voor psychiaters en psychologen in de Provence

5 daagse verdiepingsconferenties voor Nederlandstalige psychiaters en psychologen.
We verzorgen deze conferenties samen met Noordland Kernzorg.
Zij vinden plaats op la Blache, de thuisbasis van Transhumance in de Alpes de Haute Provence in Frankrijk.
Lees meer…