Mindfulness of milde open aandacht is één van de hoekstenen van de stijl en werkwijze van Transhumance en speelt in al haar aanbod een rol.

Mindfulness is de basis van Boeddhistische meditatie. In de Westerse gezondheidszorg geïntroduceerd als stressreductie en levenskwaliteit verhogende programma’s voor chronische aandoeningen, vond het de laatste 15 jaar zijn weg in de psychiatrie, psychotherapie en lifestyle bewegingen.

De kern van Mindfulness of aandachttraining is het verwelkomen van de volle lading van het leven zoals zich dat van moment tot moment voordoet en daar op milde, open, niet veroordelende houding bij te zijn. Dat geeft natuurlijke ruimte en kwaliteit aan ons functioneren.


Wat wij bieden

5- of meerdaagse trainingen Mindfulness op onze thuisbasis La Blache in de Alpes de Haute Provence, Frankrijk Onze mindfulnesstrainingen kenmerken zich door een mooi evenwicht tussen

  • achtergrondinformatie, coaching en instructie,
  • formele mindfulnessbeoefening: zitmeditatie, lig- en loopmeditatie
  • oefenen en experimenteren met mindfulness tijdens wandelingen en andere activiteiten,
  • reflectie op toepassingen in de eigen persoonlijke of professionele realiteit,
  • en ondergaan van de indrukwekkende natuur en oorverdovende stilte.
Er zijn 2 varianten
  1. voormensen die kennis willen maken met aandachtig en open gewaarzijn en die zich daar een aantal dagen achtereen in willen oefenen (klik hier voor meer informatie)
  2. voor professionals die de methode aan aantal dagen achtereen voor zichzelf willen beproeven en de toepassingen ervan voor hun eigen vakgebied willen verkennen
Deelnemersvoorwaarden

Voor onze Deelnemersvoorwaarden klik hier.