4 daagse workshop in de Provence waarin u kennis maakt met een nieuw paradigma over leiderschap en 3de orde verandering bij complexe vraagstukken. De aanpak wordt succesvol toegepast bij zeer complexe sociaal-economische, ecologische en politieke wereldvraagstukken, zoals waarmee bijvoorbeeld het “Global Leadership Initiative” zich bezighoudt.

De U-process benadering vertoont verwantschap met psychotherapeutische benaderingen als Mindfulness Based Cognitive Therapy, Acceptance en Committment Therapy, focusing en systemisch werk.

In samenwerking met Hein Dijksterhuis, Cordes organisatieadvies en –ontwikkeling Amsterdam (www.cordes.nl)

Meer informatie

Einstein stelde: “fundamental problems cannot be solved at the same level of thought that created them” (“Theory U, Otto Scharmer, 2007).

In deze workshop maakt u kennis met een nieuw paradigma over leiderschap en 3de orde verandering bij complexe vraagstukken. Op basis van 10 jaar onderzoek en toepassingen ontwikkelden Otto Scharmer, Peter Senge, Jaworski e.a. van het Massachusets Institute of Technology een nieuwe kijk op en aanpak van leidinggeven aan “diepgaande” veranderingsprocessen. Met “diepgaand” duiden zij op het “3de orde karakter” van de verandering. Daar is sprake van wanneer een probleem vanuit een volledig nieuw perspectief wordt benaderd, vanuit het inzicht en bewustzijn dat de tot dusverre geprobeerde oplossingen deel van het probleem zelf zijn en tot meer van hetzefde leiden. Centraal staan het achten en onderzoeken van de feiten zonder oordeel, het bewust worden van de eigen blinde vlek en het eigen aandeel aan de creatie en de in standhouding van de realiteit zoals die zich aan je voordoet, het loslaten van het bekende, het laten komen van nieuwe mogelijkheden (presencing the emerging future”), en vandaaruit ontwikkelen en realiseren van de nieuwe oplossingen.

uproces

De aanpak wordt succesvol toegepast bij zeer complexe sociaal-economische, ecologische en politieke wereldvraagstukken, zoals waarmee bijvoorbeeld het “Global Leadership Initiative” zich bezighoudt. In deze workshop onderzoekt de mogelijkheden van deze aanpak voor uw eigen business-, organisatie- politieke en persoonlijke realiteit. We doen dat op 2 manieren: door deze materie expliciet te behandelen en te bespreken in relatie tot de professionele praktijk, en door het gedurende de hele week zelf een “U proces” te ondergaan. We doen aan de hand van thema’s uit de eigen praktijk. Dit doen we in kleine groepen, en daarmee beginnen we op de eerste dag. Ter ondersteuning van dit leerproces worden dagelijkse mindfulnessoefeningen aangeboden, en maken we gebruik van de diensten van een aikidomeester.

Kosten: €2200 all in, exclusief de reis.

Data: op aanvraag

Deelnemersvoorwaarden
Voor onze Deelnemersvoorwaarden klik hier.