Voor individuen, paren en teams die een paar dagen echt afstand willen nemen van de hectiek en de patronen van alledag voor een serieuze pas op de plaats. En daarmee ruimte willen maken voor bezinning op hun visie, doelen en koers in leven of werk,  voor een frisse blik en voor het nieuwe. De begeleiding bij dit proces is op maat.

 


 

Korte Sabbatical Retraite voor individuen

De essentie is:
 • Je maakt een reis naar Zuid Frankrijk en trekt je vijf dagen terug in een totaal andere omgeving. Je verblijft met een kleine groep op la Blache, een oud boerendomein in een weids decor met stilte, 300 dagen zon per jaar, lavendelvlakten en bergen. Een ideale locatie voor reflectie en nieuwe perspectieven
 • Je onderzoekt waar je staat in leven en werk
 • Je ontdekt waar je hart en je kracht liggen, wat je inspireert en wat je wilt, en wat je te doen staat als je je daarme verbindt
 • Je krijgt nieuwe impulsen en perspectieven, komt tot nieuwe keuzes en sluit af wat achter je ligt
 • Je oefent je in mindfulness: tegenwoordigheid van geest
 • Je gaat uitgerust naar huis met nieuwe inzichten, inspiratie en energie, en een persoonlijk actieplan.
Wanneer is het tijd voor een retraite?

Als je op een punt in je leven bent beland waarop je je wilt bezinnen op de weg die voor je ligt. Als je voor vragen staat die je niet meer voor je uit wilt schuiven, zoals:

 • Ik bevind me op een kruispunt: Wat wil ik echt, waar wil ik heen?
 • Hoe blijf ik mijn eigen leider temidden van alles wat ik op mij af zie komen?
 • Hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?
 • Hoe breng ik verdieping aan in mijn leven en werk?
 • Hoe pak ik de draad weer op na een poos er uitgeweest te zijn?

Je wilt afstand willen nemen: om overzicht te krijgen over waar je staat, om echt tot rust te komen, een nieuwe stap te zetten of om je vraag of probleem op een andere manier te benaderen. De sabbatical retraites van TransHumance bieden je daarvoor letterlijk en figuurlijk de ruimte. Tijdens je verblijf in de Provence maak je een echte pas op de plaats.

Meestal is een sabbatical-retraite een volledig op zichzelf staand traject.
Het kan ook een module zijn in een langer durend ontwikkelingstraject, therapie of training. De retraite voegt kracht en impact toe aan die trajecten door het mobiliseren van persoonlijke kracht en bezieling. Het gaat immers steeds om de vraag: Wat wil ik echt? Hoe bereik ik dat ik doe wat ik wil en wil wat ik doe? Wat geeft me energie, wat kost me energie? Waar ligt mijn kracht en mijn talent? Hoe beheer ik mijn kracht en energie?

Opzet en werkwijze in grote lijnen

Het programma is een krachtige mix van individuele en groepsopdrachten, gesprekken, non-verbale oefeningen en dagelijkse mindfulness trainingen. Ook is er tijd om uit te rusten, te wandelen, te genieten van de schitterende omgeving en de Provencaalse keuken. We werken veel buiten en maken gebruik van de indrukwekkende natuur.

We hebben jarenlange ervaring met deze korte sabbatical retraites op la Blache. De deelnemers zijn zonder uitzondering enthousiast en onder de indruk van de blijvende impact die hun deelname op hun leven en werk heeft gehad. Sommigen gaan verder met wat ze deden maar nu vanuit een nieuw perspectief, ze kiezen ervoor in plaats van dat het ze overkomt. Anderen nemen nieuwe stappen in hun loopbaan en privéleven. Allemaal maken ze meer ruimte voor wat ze echt belangrijk vinden, verbinden zich daarmee en ervaren dat zich daardoor nieuwe perspectieven aandienen.

Kleine groep reisgenoten, maximaal 8 deelnemers.

Kosten

Inclusief programma, vijf overnachtingen en alle maaltijden, maar exclusief reiskosten: € 2350,-

Een deel van de inkomsten gaat naar het fonds TransHumance. Wanneer de prijs een belemmering voor deelname betekent, kan op dit fonds en beroep gedaan worden voor en bijdrage in de kosten.

 Retraite voor paren

Deze 5 daagse is geïnspireerd door de individuele minisabbaticalweken, die Transhumance sinds 5 jaar op la Blache in de Provence organiseert. Opzet en werkwijze zijn in grote lijnen het zelfde. Het is een krachtig brouwsel met de volgende ingrediënten:

 • pas op de plaats maken als individu en als paar, vertragen in de stilte van la Blache
 • jezelf en elkaar eerlijk in de ogen kijken, stil staan bij wat je als persoon echt belangrijk vindt, wat je inspireert en in je hart wilt, waar je je mee verbonden voelt
 • zien en achten waar jij en je partner nu staan in het krachtenveld van je leven en werk, alleen en als paar, hoe het werkelijk is, hoe je daaraan bijdraagt, met respect en zonder oordeel
 • onderzoeken hoe je evenwicht vindt dat recht doet aan jouw persoonlijke ontwikkeling en die van je partner; wat je daarin wel en wat je niet voor elkaar kunt en wilt betekenen
 • je richten op de volgende etappe van je levensreis, je openstellen voor wat zich dan aandient terwijl je verbonden blijft met je diepere intentie.

Deze ontdekkingsreis wordt ondersteund door de spiegel van je reisgenoten (2 a 3 andere paren), oefening in Mindfulness, de beweging van aikido en de stilte en weidsheid van de omgeving. Je werkt afwisselend alleen, met je partner en met je reisgenoten in de groep.

Een uitgelezen kans voor paren die het gevoel hebben voor een nieuwe fase te staan, behoefte hebben aan bezinning op de inrichting van hun leven, of verdieping zoeken in hun samenzijn.

Let op:
het is geen partner-relatietherapie, het gaat niet om het oplossen van conflicten of problemen in de relatie. Wel zijn de begeleiders door opleiding en ervaring (professionele en persoonlijke…) goed toegerust voor het werken met paren:  ze zijn van huis uit psychotherapeut en GZ psycholoog.

Kosten

€3000 per paar, inclusief verblijfskosten, exclusief reiskosten. Een deel van de inkomsten gaat naar het fonds TransHumance. Wanneer de prijs een belemmering voor deelname betekent, kan op dit fonds een beroep gedaan worden voor een bijdrage in de kosten.

Kleine groep, maximaal 4 paren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over La Blache zie onze accomodatiepagina of kijk op www.lablache.com

Voor onze Deelnemersvoorwaarden klik hier.