Introductieworkshop Chemin de la Terre


Evenementgegevens

  • Datum:Een bijzondere gelegenheid voor wie ooit geraakt is geweest door zijn deelname aan een retraite op la Blache, of zich daarbij betrokken voelt!

Zaterdagmiddag 17 november verzorgt Corinne Astier, ceramiste en creatief therapeute, een introductiemiddag op Boerderij Landzicht Vreeland over de “Chemin de la Terre”.

Over Corinne Astiers

Veel van de deelnemers aan de retraites hebben kennis gemaakt met haar werk, in het midden van de week: le Champs “d’argile”. Bij iedereen ontstond daar onverwacht de klaarheid en toonde zich het begin van de beweging die de volgende ochtend tijdens de “Art Therapie” in de binnentuin vorm aannam.

“Laissez faire tes mains, les mains ils savent….”.
Dat bleek steeds weer waar. Er verschuift iets in je. En daarna vertaalde dat zich in wat je te doen stond. En dat ging je dan ook doen, dat bleek als we elkaar later weer terug zagen.

Corinne werd vaak gevraagd eens naar Nederland te komen om de gelegenheid te geven voor een verdere kennismaking met dit werk. Ze noemt haar wel “Chemin de la Terre”, de weg van de aarde. Een aantal mensen van de laatste 3 retraites heeft haar verzocht een opleiding te verzorgen. Dat gaat ze doen!

De opleiding heet “Chemin de la Terre” en zal 4 modules van 4 dagen (2 dagen werken, 1 dag rust, 2 dagen werken) omvatten, met inter- en supervisiemomenten tussendoor.

2 modules spelen zich af op Boerderij Landzicht Vreeland, 2 op la Blache.

De eerste twee modules zijn in principe open voor alle belangstellenden, de laatste alleen voor hen die de hele opleiding willen volgen.

Het maximaal aantal deelnemers is 12, en voorrang wordt verleend aan degenen die de hele opleiding willen volgen.

De opleiding start in februari 2019 op boerderij Landzicht. De tweede module vindt plaats op la Blache in april, de derde op boerderij Landzicht in juni, de vierde op La Blache in oktober.

Maar eerst dus een introductiemiddag!

Zaterdag 17 november aanstaande is het zover. Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Het omvat:

  • Opfrissen van de essentie van wat de retraite op la Blache je bracht. Wat was dat, waar sta je nu?
  • Ervaringsgewijs kennismaken met de Chemin de la Terre, door Corinne Astier
  • Uitleg over het werk en demonstratie
  • Informatie-uitwisseling over de opleiding: data, prijs, aanpak
  • In gesprek over andere mogelijkheden om met Corinne te werken in Nederland, zoals sessies Champs d’Argile en Art Therapie (voor jezelf, clienten, en andere geïnteresseerden) en workshops. Corinne zal vanaf november geregeld naar Nederland komen.

De middag is bedoeld voor alle deelnemers aan de retraites en andere trainingen op la Blache, voor hen die graag de opleiding willen volgen, en voor andere persoonlijk of professioneel geïnteresseerden.

Kosten: € 60,00

 

 

 

 

De workshop vindt plaats op de geweldige Boerderij Landzicht Vreeland, ook wel het “la Blache du Nord” genoemd. Dit is de werkplek van Noud van Poppel, psychiater en psychotherapeut, die sinds 2 jaar samen met Frank de retraites op la Blache verzorgt. Boerderij Landzicht Vreeland is een behandelcentrum aan de Vecht waar verschillende hulpverleners en coaches samenwerken in individuele, relatie-en groep behandelingen, begeleiding en trainingen. www.landzichtvreeland.nl

Interesse?

Je kunt je hieronder aanmelden of een vraag stellen: